jueves, 10 de julio de 2008

Enric Sagnier va fer el projecte de la nostra esgésia

Sabíeu que l'arquitecte que va dissenyar el Temple Expiatori del Tibidabo de Barcelona és el mateix que ens va disenyar la nova església el 1922? Com pot ser que un arquitecte tant famós a l´època s'entretinguès a casa nostra?

Aviat publicarem la resposta en aquest blog, juntament amb una monografia sobre la historia de la nova església de Sant Pere de Masquefa.

Enric Sagnier Vilavechia
Nascut a Barcelona l'any 1858. Sagnier va rebre el seu títol d'arquitecte el 1882 Enric Sagnier i Villavecchia, potser no es un dels arquitectes més originals i coneguts del Modernisme català, però certament n'és un dels més prolífics (més de 30 interessants edificis només a Barcelona). Va ser un dels arquitectes preferits de la burgesia barcelonina de finals del segle XIX i principis del XX. Enric Sagnier forma part de l'òrbita gaudiniana i s'orienta cap una estètica neo-gòtica dintre del Modernisme com es manifesta per exemple en els edificis que va construir per a la Caixa de Pensions. El seu estil molt personal està també influenciat en alguns casos per el rococó com a la Casa Arnús. A més del seu treball normal com a dissenyador de cases de vivenda, també va tenir una activitat important com a arquitecte d'edificis institucionals a Barcelona. Fem referència al Palau de Justícia, en el que va col·laborar amb Josep Domènech i Estapà i la Duana Nova, que va fer conjuntament amb Pere Garcia i Faria. També es l'arquitecte de edificis religiosos com l'Església i Convent de Pompeia, L’Església parroquial de Masquefa, la Capella Francesa i el Temple expiatori del Tibidabo que va acabar el seu fill Josep Maria Sagnier i Vidal. Al final de la seva vida, va construir altres edificis en estils diferents com la Basílica de Sant Josep Oriol a Barcelona el 1926 d'estil renaixement. Enric Sagnier i Villavecchia va morir a Barcelona el 1931.

No hay comentarios: